Blog

7 aug

Wat zet je op je contact pagina?

door Elja Trum

Een contactpagina is op bijna elke website wel terug te vinden. Om het vertrouwen in jouw bedrijf te vergroten én natuurlijk om er voor te zorgen dat geïnteresseerden ook gemakkelijk contact met je kunnen opnemen is het belangrijk dat je de juiste dingen op deze pagina zet.

Lees verder
31 jul

5 eenvoudige tips om beter gevonden te worden door Google

door Elja Trum

Iedereen wil graag beter gevonden worden in Google om zo meer bezoekers op zijn of haar site te krijgen. Nu kun je daar goedbetaalde SEO'ers voor inhuren, maar goed gevonden worden begint bij de basis. In dit artikel 5 tips die je zelf kunt toepassen om te zorgen voor betere vindbaarheid.

Lees verder
24 jul

Wat is metadata en hoe gebruik je het op je website?

door Elja Trum

Metadata is informatie die karakteristieken van bepaalde gegevens omschrijft. Extra informatie over een document bijvoorbeeld. Denk aan de auteur, de datum van schrijven en de gebruikte taal. Ook bij webpagina's wordt metadata gebruikt en zoekmachines zoals Google kunnen deze data gebruiken.

Lees verder
10 jul

Aan de slag met Google Analytics

door Elja Trum

Elke site eigenaar behaalt het liefst concrete resultaten met zijn website. Je wilt weten wat werkt, wat niet werkt en wat je als volgende stap kunt uitvoeren. De eerste stap voor meer inzicht is meten wat er gebeurd op je website. Dit kan gelukkig heel eenvoudig met behulp van Google Analytics.

Lees verder
26 jun

Wat schrijf je in je nieuwsbrief?

door Elja Trum

Als je overtuigd bent van de voordelen van een nieuwsbrief moet je er wel mee aan de slag. Regelmatig een mooie nieuwsbrief versturen is niet gemakkelijk, want wat schrijf je eigenlijk in een nieuwsbrief?

Lees verder
19 jun

Hoe word je minder afhankelijk van Google?

door Elja Trum

Komt het grootste gedeelte van je bezoekers via Google naar jouw website? Dat lijkt wellicht mooi, maar wat gebeurd er met je bedrijf op het moment dat Google je lager positioneert of zelfs helemaal uitsluit van de zoekresultaten?

Lees verder
12 jun

Waarom je bezoekers niet welkom hoeft te heten

door Elja Trum

Het is heel verleidelijk en bovendien erg gemakkelijk om je bezoekers welkom te heten op de homepage van je website. Het is echter niet bepaald de beste kennismaking voor je bezoekers en ze zullen zich er echt niet meer welkom door voelen. Maar hoe moet het dan wel?

Lees verder
5 jun

Tips voor het schrijven van een gastblog

door Elja Trum

Een goede manier om je website onder de aandacht te brengen bij je doelgroep is het schrijven van een gastblog op een relevant weblog. Wij geven je graag een aantal tips over hoe je jouw artikel op een populair blog kunt krijgen.

Lees verder
29 mei

Meer omzet en bezoekers met een nieuwsbrief

door Elja Trum

Hebben de bezoekers van jouw website de mogelijkheid zich in te schrijven op een nieuwsbrief? Als je hier ontkennend op moet antwoorden dan mis je een prachtige mogelijkheid om je doelgroep rechtstreeks te kunnen bereiken.

Lees verder
22 mei

Foto's optimaal gebruiken op je website

door Elja Trum

Op elke website zijn foto's te vinden. Beeld kan uitstekend werken om informatie over te brengen en daarnaast een mooie aanvulling zijn om informatie visueel aantrekkelijker te maken. In dit artikel tips hoe je het gebruik van afbeeldingen optimaal kunt inzetten op je website.

Lees verder
15 mei

Wat is een landingspagina?

door Elja Trum

Wellicht heb je wel eens het advies gekregen om een landingspagina op te zetten op je website. Een landingspagina kan je helpen om meer uit je website te halen. Maar wat is een landingspagina nu eigenlijk precies en hoe kun je hier voordeel uit halen?

Lees verder
1 mei

Je eigen url verkorter voor links in tweets

door Elja Trum

Het webadres (de url) van je site kan al snel lang worden. Dat is prima, alleen is het lastig wanneer je een adres op bijvoorbeeld Twitter zet. De lange url wordt dan automatisch verkort naar een korte versie. Het probleem is dat deze url niet meer duidelijk maakt dat het om jouw site gaat. Dat kan beter!

Lees verder
24 apr

Blogberichten automatisch op Twitter, Facebook en LinkedIn plaatsen

door Elja Trum

Wanneer je een blog hebt waarop je regelmatig nieuwe artikelen plaatst kun je natuurlijk na de publicatie van elk bericht je social media accounts aflopen om het bericht aan je volgers door te geven. Het is echter een stuk gemakkelijker als je dit automatisch laat gebeuren. Eén keer instellen en je bent klaar.

Lees verder
17 apr

Stap voor stap: afbeeldingen gereed maken voor het web

door Elja Trum

Afbeeldingen kunnen echt iets toevoegen aan de informatie op je website. Het is dan ook zeker aan te raden gebruik te maken van afbeeldingen in je content. In dit artikel bekijken we de stappen die nodig zijn om een afbeelding op de juiste manier gereed te maken voor het web.

Lees verder
10 apr

Hoe krijg je meer bezoekers naar je website

door Elja Trum

Stel dat je een feestje geeft. Je hebt alles goed geregeld; snacks en drank in huis, statafels besteld en een leuk bandje gevraagd. Alles staat klaar voor een gezellig avond, alleen.. de bezoekers blijven weg. Een vervelende situatie, dat wil je bij je website ook voorkomen!

Lees verder
3 apr

Hoe lang moet een tekst zijn voor Google

door Elja Trum

Wanneer je op je website iets verteld over een dienst of product wil je natuurlijk graag dat deze pagina goed geïndexeerd wordt door Google. Dan is het handig om te weten hoeveel tekst je moet schrijven om ervoor te zorgen dat je goed gevonden wordt.

Lees verder