Wat schrijf je in je nieuwsbrief?

Door Elja Trum Tips

Als je overtuigd bent van de voordelen van een nieuwsbrief moet je er wel mee aan de slag. Regelmatig een mooie nieuwsbrief versturen is niet gemakkelijk, want wat schrijf je eigenlijk in een nieuwsbrief?

Je wilt immers een nieuwsbrief versturen die mensen graag ontvangen en ook in de toekomst willen blijven ontvangen. Een nieuwsbrief die mensen missen wanneer ze hem onverwacht niet ontvangen. Zo'n nieuwsbrief zal immers het beste werken!

Schrijf dus artikelen voor je nieuwsbrief die voor jouw doelgroep interessant zijn. Probeer verkopen van jouw product of diensten naar de achtergrond te schuiven. Bij producten kan dit nog wel goed werken (een mooie aanbieding versturen), maar bij diensten zullen mensen al snel genoeg van de nieuwsbrief krijgen.

Je wilt als ontvanger van de nieuwsbrief graag iets nuttigs krijgen. Dat kan een mooie aanbieding zijn, maar vaker zal het nuttige informatie zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf voor je site

Je kunt elke week een prachtige nieuwsbrief versturen met één of meerdere artikelen die je jouw abonnees toestuurt. Dat is echter zonde; de nieuwsbrief wordt alleen gelezen door je huidige abonnees. Daarna krijgt niemand meer jouw mooie artikelen te zien. 

Daarom is het slimmer om die mooie artikelen direct op je site te publiceren. Vervolgens gebruik je de nieuwsbrief om ofwel te verwijzen naar die artikelen, of de artikelen één op één mee te sturen in je nieuwsbrief. 

Door de artikelen op je site te plaatsen bouw je een prachtig archief met artikelen op die ook door zoekmachines goed gevonden en geïndexeerd zal worden. Mensen die je site en nieuwsbrief pas later ontdekken kunnen zo al jouw interessante artikelen nog teruglezen.

Een mooie manier om dit in de praktijk vorm te geven is het bijhouden van een blog. Met een regelmatige interval stuur je vervolgens je nieuwsbrief met daarin een persoonlijke introductietekst én je laatste blog artikelen.

Kunnen wij je helpen?

Nog geen concreet beeld van hoe jouw nieuwsbrief voor je doelgroep interessant kan worden?
Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden eens door te nemen.