Portfolio Photofacts Academy

Photofacts Academy is een e-learning site gericht op fotografen. Zij kunnen hier videocursussen volgen over onder andere Adobe Photoshop Lightroom. De site is voorzien van een modern design die subtiel terugverwijst naar het weblog Photofacts (waar de site een onderdeel is). 

De website is volledige 'responsive' opgezet zodat dezelfde pagina's probleemloos bekeken kunnen worden op zowel leen desktop computer, een tablet als een smartphone. 

Voor de uitlevering van de (full) HD video's wordt er gebruik gemaakt van specialist Vimeo. Zij verzorgen de bandbreedte die nodig is voor het vertoon van de video's en zorgen er daardoor voor dat de site zelf op een eenvoudige gedeelde hosting webomgeving kan draaien (kosteneffectief).

De site zelf is al maatwerk opgezet zodat er optimaal ingespeeld kon worden op de wensen van de oprichter van de website. Er is optimaal ingezet op het weghalen van drempels voor de plaatsing van een bestelling; bezoekers kunnen zich al inschrijving met alleen het achterlaten van een naam, e-mailadres en de gewenste betaalmethode. Laagdrempelig inschrijven waarbij er betaald kan worden via iDEAL, Mister Cash (ten behoeve betalingen vanuit België) en via overboeking.

Met ruim 6.000 bezoekers en meer dan 400 inschrijvingen in de eerste maand is Photofacts Academy met een vliegende start begonnen.

Photofacts Academy

Opgeleverd op 1 oktober 2013.