Je website vindbaar in Google

Bij elke site die Sitepro bouwt doen wij ons best om er voor te zorgen dat je hoog in de zoekresultaten komt. Om hoog te komen binnen de zoekresultaten van Google (de belangrijkste zoekmachine in Nederland) en andere zoekmachines te komen moet je letten op drie punten:

1. Techniek
2. Inhoud
3. Verwijzingen

Als deze drie punten allemaal op orde zijn is het vrijwel zeker dat je hoog zult eindigen in de zoekresultaten. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze drie punten allemaal op orde zijn? We bekijken ze even punt voor punt.

1. Techniek

Om de techniek hoef je jezelf bij Sitepro niet te bekommeren. Wij zorgen er voor dat je site technische op orde is. Hierbij letten we op de het juiste gebruik van code (zoals HTML5 in een heldere structuur en de juiste meta- en headertags) en het vlot inladen van de website (met dank aan Sitepro's unieke supercaching systeem). 

De techniek is de basis van de zoekmachine optimalisatie. Met het juist fundament kun je gedegen verder werken aan je vindbaarheid binnen de populairste zoekmachines. 

2. Inhoud

Op het fundament komt de inhoud van je website. Sitepro helpt hiermee door een eenvoudig te gebruiken content management systeem (CMS) aan te bieden waarin het bijwerken en aanvullen van je website een simpele taak wordt.

De Sitepro beheeromgeving geeft hierbij vanzelf aan welke waarden nog belangrijk zijn om aan te vullen en laat zien hoe de pagina in de Google zoekresultaten weergegeven zal worden (Google kan besluiten om hier wat van af te wijken).

Google snippet

We leggen de nadruk bij dit CMS op gebruikersvriendelijkheid in combinatie met de kennis van Google. Zo kun je je op een eenvoudige manier richten op de inhoud, zonder je druk te hoeven maken over technische details. Dat wordt automatisch op de achtergrond voor je geregeld.

Het schrijven van de inhoud van je website ligt in de basis bij jezelf; je kent jouw bedrijf als geen ander. Sitepro helpt echter graag om teksten na te lezen en praktische tips ter verbetering te geven. Als buitenstaander kunnen wij immers beter zien waar de inhoud nog onduidelijkheden bevat. 

Ook kijken wij of de invulling van je website geschikt is voor de gewenste opname binnen Google. Hierbij kijken we niet naar strikte regeltjes omtrent het gebruik van trefwoorden, maar richten wij ons op het optimaal aanbieden van de inhoud voor de bezoeker. Dit is ook precies waar Google zich op richt; zo helpen wij met het bouwen van een stevig huis op het Sitepro fundament.

3. Verwijzingen

Een prachtig en stevig huis is belangrijk, maar bezoekers moeten je ook kunnen vinden. Hiervoor dien je te zorgen voor veel en heldere verwijzingen naar je website. Deze verwijzingen worden ook wel 'inlinks' genoemd; de inkomende links naar jouw plek op het internet. Ook Google vindt je site via deze verwijzingen vanaf andere websites.  

Daarbij is het belangrijk dat deze verwijzingen komen van relevante websites. Richt jouw website zich op mediation, dan ontvang je liever verwijzingen vanaf blogs die daar over schrijven, dan van de lokale voetbalclub. Ook geldt; hoe populairder de verwijzende website, hoe beter. Je kunt je voorstellen dat een verwijzing vanaf Nu.nl meer waard is dan een verwijzing vanaf een onbekende website met amper bezoekers.

De beste manier om te zorgen voor veel verwijzingen naar je websites is door ervoor te zorgen dat je website de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Dat kun je doen door nuttige en praktische informatie aan te bieden op je website. 

Dat kan in de vorm van artikelen (een goed bijgehouden weblog is hiervoor ideaal), maar bijvoorbeeld ook door een product (digitaal of niet) gratis aan te bieden. Door te zorgen voor goede inhoud die mensen graag met anderen willen delen zorg je bijna automatisch voor de ideale verwijzingen naar je website.

Sitepro helpt je graag met het uitdenken van jouw 'linkbuilding strategie' (het opbouwen van deze verwijzingen wordt linkbuilding genoemd). Zo vinden bezoekers en Google vanzelf de weg naar je website en je dienstverlening. We werken met diverse ondersteunende tools. Jarenlange ervaring helpt ons om snel met een goed plan te komen die specifiek voor jouw website resultaat zal opleveren.

Aanpak

Bij het optimaliseren van je vindbaarheid kan Sitepro ondersteunend werken. In overleg kan Sitepro advies geven hoe je zelf aan de slag kunt gaan met deze zaken en een ondersteunende rol bieden, of onderdelen kunnen geheel uit handen genomen worden. 

Vragen?

Heb je vragen?
Laat het ons vooral weten, we helpen je graag verder!